Верона – батьківщина Ромео та Джульєтти

Мабуть, чи не кожен знає трагічну історію кохання Ромео та Джульєтти, яку написав відомий всьому світу англійський поет, драматург Вільям Шекспір. З часом, місто, в якому відбувалися події, описані Шекспіром, почало набирати популярність. Отже, Верона. Вона приваблює до себе туристів з усіх куточків світу. Тож, постає питання – чим славиться це місто, яка його особливість?
Верона – це місто та комуна на північному сході Італії. Розміщена біля підніжжя Альп, на обох берегах річки Адідже. Розташована близько 420 км на північ від Рима, 105 км на захід від Венеції. Клімат, як і у всій Італії, теплий, через її розташування у Субтропічному кліматичному поясі. Це говорить про те, що італійці фактично не знають, що так сніг. Адже, температура в цій країні рідко сягає позначки -10® Цельсія.
Спочатку на території міста знаходилося лише невелике поселення, яке входило до території Римської імперії. Згодом це поселення починає розвиватися і набуває статусу міста. А у 12 столітті вона увійшла до Ломбардської ліги спочатку у статусі столиці герцогства, а потім стала міською комуною (територіальною одиницею).  У 14 столітті її було приєднано до Мілану, а в 15 – до Венеції, але і та у 17 столітті перейшла до Австрійської імперії. Лише у 1806 році її було повернуто до Італійського королівства.
Якщо ви хочете побути в старій Середньовічній Європі з її вузенькими вуличками та неймовірною архітектурою, то вам саме сюди. Саме це місто є спадщиною ЮНЕСКО, адже воно зберегло в собі архітектуру різних епох європейської культури. У Вероні є безліч місць, які можуть зацікавити туристів. Тож, 3 місця, які просто необхідно відвідати.
Верона – це місто Ромео та Джульєтти, і, якщо ви відвідували це місто та не заходили до Будинку Джульєтти – вважайте, що ви не були тут. Також біля цього будинку розміщений пам’ятник Джульєтті. Місцеві говорять, якщо торкнутися цього пам’ятника і загадати бажання, то воно неодмінно здійсниться і Ви неодмінно ще раз сюди повернетеся.  Ще на цьому будинку можна писати, тобто кожен може написати побажання на стіні.
Арена ді Вероне – це перший амфітеатр, який було побудовано у 1 столітті нашої ери. І він старший за Римський Колізей на 50 років. І, доречі, постійно відкритий. Також тут проходить один з найвідоміших фестивалів опери у світі.
Сад Джусті не дарма вважається одним із найгарніших зелених зон Італії. Він був резиденцією впливової сім’ї Джусті. Згодом від був перебудований на сад англійського типу. Таким він залишився і сьогодні. Також сад прикрашений і багатьма скульптурами.
Взагалі, Верона – це місто, до якого не можна залишитися байдужим. Тож, щоб описати її – слів не вистачить.
        







Використані Джерела


Коментарі